sussisviktblogg

Direktlänk till inlägg 11 oktober 2011

Hänghud

Av Sussie - 11 oktober 2011 13:58

Jag fick en kommentar på min blogg igår av en som funderade på att göra en GBP-op men frågade mig lite om hur mycket ärren syns och om hänghuden...
Jag tänkte här nu visa lite såna bilder...
Alla bilder som visas nu är från min egen kropp!

Men innan jag visar bilderna tycker jag att ALLA som funderar på att göra en viktoperation ska vara medvetna om att MAN FÅR HÄNGHUD!
Såg "Kalla fakta" precis innan jag skulle på mitt första möte om operationen och det var en ung tjej där i som mådde så himla dåligt av sitt häng...men jag anser att om den tjejen inte visste att man får häng av att gå ner så pass mycket i vikt så är man inte tillräckligt påläst!
Jag läste MASSOR med bloggar och allt jag kunde hitta som handlade om operationen innan jag bestämde mig för att göra den...när jag väl gjorde den kunde jag så pass mycket om den så jag har aldrig egentligen mått dåligt efter min operation...inte pga operationen menar jag!

Så ska ni göra en operation eller funderar på att göra en...LÄS SÅ MYCKET NI KAN om den INNAN!
Se till att vara förberedda! Det här är inget man bara bestämmer sig för spontant att göra...det krävs massor mental förberedelse!

Man måste vara medveten om att:

  • Du kan ALDRIG äta som du gjort tidigare!
  • Du måste leva på flytande 2-6 veckor innan operationen och 2-4 veckor efter operationen (olika sjukhus har olika regler)
  • Äter du som du gjort innan kan det medföra allvarliga konsekvenser! I bästa fall "dumping" men i värsta fall att magsäcken spricker!

Det var bara lite av allt man måste tänka på men det jag vill få fram med allt är att det här är inget man ska ta "lätt" på...
Det här är den sista utvägen för såna som försökt med ALLT för att gå ner i vikt men inte lyckats...
Operationen är ett hjälpmedel och ingenting annat! Du går inte ner 50 kg bara genom att göra operationen och sen inte kämpa för det...du måste hela tiden tänka på vad man äter, hur mycket och röra på sig så mycket som det bara går!


Nu till bilderna:

 

Här är min mage...de små ringarna är från mina titthål...
Jag fick operera bort gallan bara en månad efter min GBP-op och då fick de öppna mig och det där det ärret som är i den stora ringen...
Titthålen syns knappt alls som ni ser...

 

Häng blir det ju som sagt...

På sidorna på mig har jag rätt mycket häng...
 

 

Även på armarna...massor med gäddhäng!

 

Det här är en bild på lite av mitt bröst faktiskt...jag har gått ner från DD-kupa till C-kupa vilket gjort att brösten har fått hänghud de med...

 

Låren har jag med rätt mycket häng på men det syns dock inte så mycket när man har kläder på sig...vilket man ju oftast har ;)

 
Här är jag!


Nu har ni fått se lite hur jag ser ut efter min operation...
Det är inte jättevackert alla gånger kanske men det är ingen skönhetsoperation jag gjort utan en operation för att förhindra sjukdomar som kan uppkomma av fettma och även för att förhoppningsvis få ett längre liv!


Undrar ni över något får ni JÄTTEGÄRNA ställa frågor!
Jag finns här och besvarar alla frågor så gott jag kan! :)
Men kan bara svara på dom utifrån mig själv...alla människor är ju olika och upplever operationen olika med...

Kram på er!   

 
 
Ingen bild

Tagge

11 oktober 2011 17:45

kan finnas risk att det blir dubbla inlägg konstigt med mobilen ibland.......Det där med hänget känner jag igen. Jag har på ryggen och på skinkorna också. Det kan va jobbigt med hänget men man får tänka så att man blir friskare och lever längre. Vart lite nyfiken på det där med att bysten minskat.Har du haft problem med att den är stor och fått ont i ryggen? Och i så fall har det blivit bättre nu? :)

Sussie

11 oktober 2011 19:22

Ja det är ju inte speciellt snyggt med häng men jag tycker att det är en sak man får ta faktiskt...med tanke på hur mycket gott operationen fört med sig :)
Jag har haft väldiga problem med ryggen innan...det var la kanske delvis pga bysten men även övervikten tror jag...nu är det MYCKET bättre! Har inte alls samma problem med ryggen längre :p

 
Ingen bild

Tagge

11 oktober 2011 20:17

ok va skönt att det är bättre med ryggen. nej det är inte snyggt men det får la gå. :)

Sussie

11 oktober 2011 20:28

Exakt! Man kan inte få allt här i livet ;)
Och är det för jäkligt sen så får man la ta tag i det då och försöka fixa det :)
Ja det är skönt att slippa ryggen som den var förut...jag hade väldigt ont i perioder...så ont att jag inte kunde ställa mig upp själv :( så det var riktigt illa...

 
Ingen bild

Tagge

11 oktober 2011 20:37

ok inte kul men bra att det är bättre. Jag hade problem med fötterna men det är borta nu har inte kännt av det sen op.

Sussie

11 oktober 2011 20:39

Det hade jag med! Fasen vad ont jag hade när jag gick...och benen med...men det är med borta :D

 
Ullissa

Ullissa

11 oktober 2011 20:55

Ett toppen inlägg måste jag säga!
En liten sak bara man måste tänka på är att det är en jätte stor operation och det kan bli komplikationer så som du med gallan men även Tarmvred, om opperation pga fel med tarmar mage mm! Alla får inte komplikationer med dom kan förekomma! Tänkvärt! Men jag var villig att ta den risken för att kunna bli friskare!

Kramisar!

http://ullissa.bloggplatsen.se

Sussie

11 oktober 2011 20:57

Sant! Det missade jag :p
Jag hade ju inga såna komplikationer...nämnde min galla gjorde jag ju...men annars hade jag inga komplikationer alls :p
Men tack! :D Bra med teamwork! ;)

Kramar!

 
Ullissa

Ullissa

11 oktober 2011 21:39

Måste tillägga att jag inte heller har dessa komplikationer! Men dom kan förekomma å jag var medveten om dom innan OP!
Kramisar

http://ullissa.bloggplatsen.se

Sussie

11 oktober 2011 21:53

Ja det var jag med :) Jag var till och med inställd på att det skulle bli komplikationer för min del hehe...men det blev inte så som tur var och antagligen tack vare att jag läst på så mycket :)

Kramar!

 
ana

ana

12 oktober 2011 09:20

Jätte bra inlägg och vad modig du är som visar huden,som man ju adrig kommer ifrån om man går ner så mkt i vikt.du har helt rätt i att man behöver vara påläst innan man gör ett stort ingrepp och vara beredd på vad som kommer annars kan det ju som sagt gå illa.
Du har gjort ett fantastiskt jobb hittils :)

http://url

Sussie

12 oktober 2011 11:17

Tack så mycket!
I början tyckte jag det var jobbigt med huden...men idag bryr jag mig inte så mycket...jag är bara glad för att jag gått ner i vikt :)
Och jag vill visa andra hur det blir så det inte kommer som en "överraskning" för dom sen för de inte läst på ordentligt innan.

Tack så JÄTTEMYCKET! :)
Och du vet hur mycket jag beundrar dig och vad du lyckats göra helt på egen hand :)

 
emma

emma

12 oktober 2011 14:28

säger som flera andra, modigt!! och snyggt ansikte du har : ) jättefin verkligen!

http://emmaholmgren.bloggagratis.se

Sussie

12 oktober 2011 14:43

Tack så mycket! :) Vad snäll du är!
Nu blev jag glad :D

 
Marie

Marie

12 oktober 2011 18:13

Våra bröst verkar ha dragit på samma semester *s* "Skönt" att höra att man inte är ensam om det för det är de enda som stör mig trots häng överallt :)

http://mariekexet.bloggplatsen.se

Sussie

12 oktober 2011 18:33

Haha! Jasså dina har med gett sig av? ;)
Ja det är ju jobbigt att de lixom "rymmer" så fort man böjer sig framåt så man måste fixa till dom så de ligger rätt i bh:n hela tiden om man så säger hehe...
Ja det stör mig ju lite men ändå så är det skönt med tanke på hur mycket smärta jag hade innan i rygg osv...den är ju typ som bortblåst nu och jag saknar det inte alls :p
Kommer följa din blogg och se hur det går för dig :)

 
Helena

Helena

12 oktober 2011 21:59

Jag har också massor av häng som jag bara drömmer om ska bort. Får smörja för att jag inte ska få svamp osv...Jag tycker att jag är fulare naken nu är när jag var tjock för det hänger..men..det skiter jag i...det kan jag göra nåt åt sen så fall..Nu lever jag..Förhoppnings viss blir jag inte sjuk heller.
Brösten är som stampade tax öron och dom rullar man in i BH..haha
ha en skön kväll:) kramizar

http://hea71.bloggplatsen.se

Sussie

12 oktober 2011 22:03

Hahaha visst är det så?
Gillade det du sa om dina taxöron haha! Inte meningen att skratta men jag känner igen det!
Men jag ser det som så att vi har fått så mycket av vår operation så huden får man lixom leva med...och sen förhoppningsvis ta bort en del av den när man sen är klar :)
Huden är det enda negativa jag kan komma med tror jag som operationen fört med sig...men hellre hud än att få tillbaka de 52 kg jag tappat! :)

Detsamma! :)
Kramar!

 
Helena

Helena

13 oktober 2011 20:44

Usch ja,jag vill aldrig ha tillbaka min 40 kilo..aldrig,,då får det hänga hur mycket som helst..För det kan vi göra nåt åt sedan
Kramen

http://hea71.bloggplatsen.se

Sussie

13 oktober 2011 20:48

Exakt! :)
Det är det jag menar!

Kramar!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sussie - 1 november 2020 23:46

Jag har aldrig varit mycket för InstagramMen när man har eget företag har jag märkt att det är en bra sida att "synas" på.Är du intresserad av naglar? Fina fransar? Ögonbryn?Gå gärna in och se mina bilder på instagram. Följ mig gärna! Jag är certifie...

Av Sussie - 1 november 2020 23:17

Hallå där!  Efter 3 1/2 år är jag nu tillbaka igen! Mitt liv är helt annorlunda nu än sista gången jag skrev.Tex:  Sommaren 2017 flyttade jag och min familj till ett hus på landet... Januari 2018 utbildade jag mig till Nagelteknolog och börjad...

Av Sussie - 5 februari 2017 22:05

...det är ju så det är här i livet..!Ibland är livet på TOPP! Och ibland känns det som att allt bara är BOTTEN!Min psykiska hälsa är väl lite sisodär just nu måste jag säga...jag försöker hålla huvet högt och inte visa hur dåligt jag mår vissa dagar....

Av Sussie - 24 november 2016 21:43

Nu är det ett tag sen jag skrev igen...det är den där tiden som inte räcker till...Jag önskar att dygnet hade en sådär en 5-6 timmar till så jag hann göra mer!Det är VÄLDIGT mycket jobb för oss nu...gubben och jag ses typ ALDRIG känns det som :/Det s...

Av Sussie - 1 november 2016 19:33

Jag mår så bra när jag får vara igång..! När jag får fixa i hemmet och göra fint...då mår jag bra!Jag är i full gång med att göra om här hemma..! Vardagsrummet/sambons och mitt sovrum är nu klart :pTycker själv att det blev jättebra! :p        ...

Presentation

Min BMI-mätare

Besökare

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Fråga mig

10 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Mina tappade kilon


Från augusti 2010-mars 2011
-8,9 kg

Flytet
15 mars-26 april
-11,5 kg

Från op-dagen 26/4 2011
Maj: -16,9 kg
Juni: -4,1 kg
Juli: -2,8 kg

Augusti: -6 kg
September: -2,2 kg
Oktober: -1,2 kg

November: -0,3 kg

December: -1,6 kg

 

Ovanstående stämmer inte riktigt, antal kg stämmer men inte helt vilken månad jag tappat dom, varit dålig på att anteckna...
Men från och med NU ska det stämma! ;)

 

2012

Januari:

Februari:
Mars:
April:
Maj:

Juni:

Juli:
Augusti:
September:
Oktober:
November:
December:

 

Från detta till detta!

 

 

 

   

 

 

 

Viktbloggar!

Få fler besökare på din blogg

Viktbloggar - Dietguiden.com
BlogRankers.com
Blogg topplista - Superbloggen.se
BloggRegistret.se

Ovido - Quiz & Flashcards