sussisviktblogg

Direktlänk till inlägg 27 juli 2011

Gastric Bypass Operationens följder

Av Sussie - 27 juli 2011 00:30

Nu har ju klockan passerat midnatt och det är den 27 juli...men för bara en liten stund sen var det den 26 juli vilket betyder att det var precis 3 månader sen jag gjorde min Gastric Bypass operation.

Jag har gått ner ca 35 kg sedan dess (med flytet inräknat).
När man går ner så mycket på så pass kort tid hinner inte huden med och jag hade i detta inlägg tänkt att dela med mig om hur det kan se ut efter en sån här operation...
Det är inga vackra bilder då jag var mycket överviktig och har ganska mycket hud som hänger...men det finns de som har mer hud så jag ska inte klaga men jag vill bara visa hur det KAN se ut.

Först vill jag visa en "normal" bild på mig, då det inte syns nåt speciellt att man gjort operation över huvud taget...
Bilden är tagen nu ikväll, jag sitter i min pyjamas i soffan och ser på film :)
En helt vanlig kväll helt enkelt...


Här ser jag la ut som en ganska "normal" tjej om jag får säga det själv (?)

Nu kommer lite hudbilder då...så vill ni inte se så sluta scrolla NU! Men tror det är viktigt för er som SKA eller VILL göra denna operation att se hur det kan bli...jag visste ju om det innan jag gjorde operationen så det har ju inte kommit som en överraskning för mig...jag gjorde det inte för att bli smal och snygg, jag gjorde det för att MÅ BRA och få ett LÄNGRE liv!!!

Vi börjar med gäddhänget!
Jag har alltid haft tjocka armar och jag har haft komplex för dom i många år!
Nu har jag som ni ser på första bilden ganska "normala" armar när man ser dem från den vinkeln...men ser man dom från en annan kan de se ut såhär:

Det HÄNGER!


Ganska mycket som ni ser...skulle kunna dra ut det ännu mer för att verkligen visa er men nu har ni sett 2 bilder på det hänget iaf...får räcka för tillfället.

Magen då..?
Ja där hänger det med...jag har väldigt ful mage just nu...jag MÅSTE börja träna regelbundet för att se om jag kan få den finare men har inte haft pengar nu under sommaren då jag är studerande så har inte kunnat träna med det jag VILL! (simma)
Men såhär ser MIN mage ut:

Ni ser...massor hud!

Jag har funderat på den här operationen i MÅNGA år innan jag fick igenom den...och min första tanke med var "gör jag den kommer jag bli SMAL!" och det är INTE rätt anledning till att göra den här operationen!
Visst man kan bli smal, men det ska inte vara skälet till att man gör det utan det ska vara av hälsoskäl!
Jag känner nu redan efter 3 månader att jag orkar mer, mår bättre och är både piggare och gladare.

Jag har som sagt gått ner väldigt snabbt nu men jag har ännu ganska många kg kvar att gå ner så det kommer ju bli ÄNNU MER hud som hänger...
Vissa får en operation för det med sen men det är inte alla Landsting som godkänner dessa operationer och jag vet inte om de gör det i Östergötland där jag bor..?
Om någon vet svaret får ni gärna dela med er ;)
Men man måste ju gått ner till ett visst BMI för att få den operationen.

Det jag ville säga med detta inlägg är att det är inte bara positiva saker med denna operation utan den har även negativa sidor och det ska man veta om och tänka på INNAN man gör denna operation!
Innan jag gjorde min följde jag MASSOR bloggar av folk som gjort samma eller liknande operationer, jag läste och tog till mig både det positiva och negativa som jag hittade...jag letade även efter negativa saker för att verkligen vara beredd på ALLT!
Jag var väldigt förberedd och visste vad jag gav mig in på så för mig har det inte varit så tufft psykiskt, men jag fick ju problem med gallan precis efter så har ju haft det jobbigt fysiskt ändå men bara jag kom hem från sjukhuset och smärtan försvunnit efter ungefär 1,5-2 veckor så mådde jag bra sen :)

Gallan kan man ju få problem med efter en Gastric Bypass Operation men på mitt första möte på Vrinnevisjukhuset sa de att det kommer efter ungefär ett år efter att man gjort GBP-operationen...men eftersom jag hade problem innan så kom det snabbare på mig tydligen.
Så det ska man oxå vara medveten om...

Det finns så mycket mer som man ska tänka på innan man bestämmer sig för en sådan operation, jag skulle kunna fortsätta hur länge som helst! Men nu har jag delat med mig av det jag varit med om och det jag får leva med...
Hoppas det blir till nån hjälp för någon där ute iaf :)

Ställ gärna frågor om ni har några!
Kram på er!
 
 
Ingen bild

kp

5 september 2011 17:47

Hejsan fröken
Jo jag undrar hur får man så jättestora
och vackra ögon av denna operation och
blir alla så speciella som fröken verkar vara,,
häl.från en nyfiken...

 
Ingen bild

Tagge

5 september 2011 17:48

Jag va på ett års kontroll i juni du sa dom att på två års kontrollen ska dom undersöka om jag sha få op bort överstotts skinnet och det gör dom på vrinnevisjukhuset.

 
Erika

Erika

5 september 2011 17:48

Starkt jobbat att lägga ut sånna där bilder, för mig tog det emot något enormt att lägga ut helkroppsbilder men insåg att det är sådär jag har sett ut och nu vill jag ännu mindre se mig sådär igen!! Man blir fejsad av sanningen.

http://eriica.blogg.se

 
Ullissa

Ullissa

5 september 2011 17:49

Ett toppen inlägg! Stark av dig att dela med dig! Men det behövs! Man måste vara inställd på allt när man gör denna Op! Både för och nackdelar!

Kramisar!

http://ullissa.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sussie - 1 november 2020 23:46

Jag har aldrig varit mycket för InstagramMen när man har eget företag har jag märkt att det är en bra sida att "synas" på.Är du intresserad av naglar? Fina fransar? Ögonbryn?Gå gärna in och se mina bilder på instagram. Följ mig gärna! Jag är certifie...

Av Sussie - 1 november 2020 23:17

Hallå där!  Efter 3 1/2 år är jag nu tillbaka igen! Mitt liv är helt annorlunda nu än sista gången jag skrev.Tex:  Sommaren 2017 flyttade jag och min familj till ett hus på landet... Januari 2018 utbildade jag mig till Nagelteknolog och börjad...

Av Sussie - 5 februari 2017 22:05

...det är ju så det är här i livet..!Ibland är livet på TOPP! Och ibland känns det som att allt bara är BOTTEN!Min psykiska hälsa är väl lite sisodär just nu måste jag säga...jag försöker hålla huvet högt och inte visa hur dåligt jag mår vissa dagar....

Av Sussie - 24 november 2016 21:43

Nu är det ett tag sen jag skrev igen...det är den där tiden som inte räcker till...Jag önskar att dygnet hade en sådär en 5-6 timmar till så jag hann göra mer!Det är VÄLDIGT mycket jobb för oss nu...gubben och jag ses typ ALDRIG känns det som :/Det s...

Av Sussie - 1 november 2016 19:33

Jag mår så bra när jag får vara igång..! När jag får fixa i hemmet och göra fint...då mår jag bra!Jag är i full gång med att göra om här hemma..! Vardagsrummet/sambons och mitt sovrum är nu klart :pTycker själv att det blev jättebra! :p        ...

Presentation

Min BMI-mätare

Besökare

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Fråga mig

10 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Mina tappade kilon


Från augusti 2010-mars 2011
-8,9 kg

Flytet
15 mars-26 april
-11,5 kg

Från op-dagen 26/4 2011
Maj: -16,9 kg
Juni: -4,1 kg
Juli: -2,8 kg

Augusti: -6 kg
September: -2,2 kg
Oktober: -1,2 kg

November: -0,3 kg

December: -1,6 kg

 

Ovanstående stämmer inte riktigt, antal kg stämmer men inte helt vilken månad jag tappat dom, varit dålig på att anteckna...
Men från och med NU ska det stämma! ;)

 

2012

Januari:

Februari:
Mars:
April:
Maj:

Juni:

Juli:
Augusti:
September:
Oktober:
November:
December:

 

Från detta till detta!

 

 

 

   

 

 

 

Viktbloggar!

Få fler besökare på din blogg

Viktbloggar - Dietguiden.com
BlogRankers.com
Blogg topplista - Superbloggen.se
BloggRegistret.se

Ovido - Quiz & Flashcards